Koreniny a bylinky obsahujú mnoho aromatických zložiek kvôli ktorým sa pridávajú do jedál. Tieto zložky môžu byť aj bioaktívne.
Nasledujúce časti sú prístupné iba pre registrovaných užívateľov.
Stránky sú stále vo výstavbe a informácie budú postupne pribúdať.
- Arjuna (Vrcholiak arjuna) – Terminalia arjuna
- Ashwagandha (Indický ženšen)
- Bakopa drobnolistá – Bacopa monnieri
- Baza čierna – Sambucus nigra
- Boswellia serrata – Kadidlovník pílovitý
- Cissus quadrangularis
- Cesnak – Allium sativum
- Čučoriedka (Brusnica čučoriedková) – Vaccinium myrtillus
- Echinacea purpurea
- Eurycoma longifolia
- Johimbín
- Kotvičník zemný – Tribulus terrestris
- Kôra vŕby bielej (Salix alba)
- Kurkumín, kurkuma – Curcuma longa
- Kutki – Picrorhiza kurroa
- Levanduľa – Lavandula officinalis
- Ľubovník bodkovaný – Hypericum perforatum
- Maca – žerucha peruánska – Lepidium meyenii
- Medovka lekárska – Melissa officinalis
- Mučenka – Passiflora incarnata
- Ostropestrec – Silybum marianum
- Pelargonium sidoides
- Pestrec mariánsky – Silybum marianum
- Picrorhiza kurroa – Kutki
- Piepor opojný – Piper methysticum
- Polypodium leucotomos
- Salacia – Salacia reticulata, Salacia oblonga
- Senovka grécka (Fenugreek) – Trigonella foenum-graecum
- Škorica – Cinnamomum cassia, Cinnamomum verum
- Spirulina
- Tinospóra srdcolistá – Tinospora cordifolia
- Tripterygium wilfordii
- Valeriána lekárska – Valeriana officinalis
- Vitex jahňací – Vitex agnus-cactus
- Withania opojná – Withania somnifera
- Zázvor – Zingiber officinale
- Žihľava dvojdomá (Urtica dioica)
- Žihľava indická – Coleus forskohlii